Etten-Leur, gezondheidscentrum Kerkwerve
opdrachtgever:
Surplus Zorg

nieuwbouw gezondheidscentrum 2300 m2 bvo

Het bestaande gebouw van Surplus aan de Kerkwerve is uitgebreid en getransformeerd tot een gezondheidscenrum voor jeugd en gezin. Het complex huisvest twee huisartspraktijken, een apotheek, een consultatiebureau, een thuiszorginstelling met winkel en verder de Stichting Welzijn, het Centrum voor jeugd en gezin, Maatschappelijk werk, sociale raadslieden en de G.G.D.

De bestaande amorfe stedenbouwkundige structuur laat een natuurlijke en eenduidige hechting aan het bestaande weefsel niet toe. Door het gekozen buitenmateriaal, gevelstucwerk in een lichte kleur, manifesteert het gebouw zich in zijn omgeving als duidelijk en afstandelijk tegelijk.
De gekozen typologie is die van het gesloten bouwblok dat een, als een gezamenlijke tuin ingericht, binnengebied omsluit. De verkeersruimte is vormgegeven als rondgang rond deze binnentuin. Door toepassing van een volledig glazen gevel tussen rondgang en tuin ontstaat een optimaal contact voor bezoekers en gebruikers.